ua en ru

Ситуація в єврозоні залишається нестійкою, - МВФ

Зроблені останнім часом заходи по боротьбі з борговою кризою, незважаючи на свій позитивний ефект, не дозволили стабілізувати ситуацію в єврозоні. На погляд представника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Наоюкі Сінохара, ситуація у валютному союзі залишається нестійкою, передає "Росія 24".

"Економічна активність у ключових країнах Європи сигналізує про слабкість, а економіки периферійних країн єврозони знаходяться в тривалій рецесії. Перспективи світової економіки залишаються несприятливими і трохи погіршали", - відзначив він.

Згідно з останніми прогнозами МВФ, США вдасться уникнути посилення податково-бюджетної політики в кінці цього року шляхом підвищення "планки" державного боргу, що сприятиме бюджетній стабільності в середньостроковій перспективі.

Також, експерти МВФ, виходили з того, що кроки, зроблені владою країн, які входять у валютний союз, дозволить відновитись довірі інвесторів, що позитивно позначиться на регіональній економіці.

"Якщо будь-яке з цих припущень виявиться неправильним, економічна активність у світі може знизитися дуже сильно", - сказав Сінохара.

Читайте також: Програма співпраці з МВФ може бути продовжена відразу після виборів, - Арбузов