ua en ru

Ситуація зі свободою слова в Криму є набагато гіршою, ніж в Росії і Білорусі, - Human Rights

Ситуація зі свободою слова в Криму є набагато гіршою, ніж в Росії і Білорусі, - Human Rights Фото: в Криму обмежують свободу слова

Жоден злочин проти неприхильних окупаційній владі журналістів за три роки в Криму не був розслідуваний

Ситуація зі свободою слова в Криму є набагато гіршою, ніж в Росії і Білорусі. Про це заявила голова правління Центру інформації про права людини Тетяна Печончик.

"За даними міжнародних організацій, які займаються моніторингом свободи слова, за три роки окупації Крим перетворився на одне із найгірших у світі місць для роботи журналістів. Ситуація з правами журналістів в Криму є набагато гіршою, ніж у самій Росії чи, наприклад, у Білорусі", - заявила Тетяна Печончик.

За її словами, жоден злочин проти неприхильних окупаційній владі журналістів за ці три роки в Криму не був розслідуваний, а винні не понесли показання, оскільки самі ж так звані "правоохоронні органи" часто були причетні до переслідування представників ЗМІ та фабрикування справ.

При аналізі стану свободи слова до уваги бралися випадки кримінального переслідування кримських журналістів, незаконні затримання, арешти та обшуки, випадки фізичного насильства, вилучення, пошкодження техніки, захоплення чи заклики до захоплення редакцій і їх майна, відмови у реєстрації, перереєстрації та закриття ЗМІ, незаконний перерозподіл радіочастот, блокування видань в інтернеті, погрози і залякування представників мас-медіа тощо.

Нагадаємо, у Human Rights опублікували список причетних до обмеження свободи слова в Криму.