ua en ru

Ситуація в Сирії: генсек ООН провів переговори з постійними членами Радбезу

Ситуація в Сирії: генсек ООН провів переговори з постійними членами Радбезу Фото: ситуацію в Сирії обговорив Антоніу Гутерріш і члени Радбезу ООН (flickr.com/un_photo)

Ситуація в Сирії, на думку Гутерріша, не повинна виходити з-під контролю

Ситуація в Сирії стала предметом переговорів генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша з постійними членами Ради безпеки. Про це йдеться в опублікованій на сайті ООН заяві Гутерріша.

Зокрема, Гуттеріш висловив обурення тим фактом, що в Сирії продовжують використовувати хімічну зброю. Крім того, він висловив жаль у зв'язку з відсутністю згоди щодо цього питання в Раді безпеки ООН.

"Сьогодні я зателефонував послам п'яти постійних членів Ради безпеки, щоб знову висловити свою глибоку стурбованість з приводу ризиків нинішнього глухого кута, і підкреслив необхідність уникати ситуації, яка може вийти з-під контролю. Не будемо забувати, що в кінцевому підсумку наші зусилля мають полягати у припиненні страждань сирійського народу", - зазначив Гутерріш.

Нагадаємо, 10 квітня Росія наклала вето на американський проект резолюції Ради безпеки ООН по Сирії. Після цього два російських проекту резолюції щодо розслідування хімічних атак у Сирії не були схвалені в Радбезі.