ua en ru

Ситуація у сфері безпеки в Афганістані може погіршитися, - голова розвідки США

Ситуація у сфері безпеки в Афганістані може погіршитися, - голова розвідки США Фото: Ден Коутс

Ситуація буде погіршуватися до 2018 року

Ситуація в області безпеки в Афганістані буде далі погіршуватися навіть у разі незначного збільшення військової підтримки США. Про це заявив голова національної розвідки США Ден Коутс, передає Reuters.

"Розвідка вважає, що політичне становище і ситуація в області безпеки в Афганістані майже напевно буде погіршуватися до 2018 року, навіть незважаючи на незначне збільшення військової допомоги США і їх союзників", - повідомив голова відомства на слуханнях в Комітеті з розвідки американського сенату.

За його словами, афганський рух "Талібан" найбільш ймовірно, продовжить добиватися успіхів, особливо в сільських районах, а дії афганських сил безпеки "швидше за все, ослабнуть через дії талібів, бойових втрат, дезертирства, слабкого керівництва".

Відзначається, що деякі посадові особи США ставлять під сумнів доцільність відправки більшої кількості американських військовослужбовців до Афганістану. На сьогоднішній день понад 2300 військових США були вбиті і понад 17 тисяч поранені.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військові і дипломатичні радники президента США Дональда Трампа запропонували збільшити американський військовий контингент в Афганістані з 3 тис. чоловік до 8,4 тис.

Мета нового проекту - посилити військову роль США в Афганістані. Також у Вашингтоні планують дати право Пентагону, а не Білому дому, встановлювати число американських військових в Афганістані і надати військовому відомству більше повноважень в ухваленні рішення по нанесенню удару по бойовиками "Талібану".