ua en ru

Ситуація з Саакашвілі може бути лише початком кампанії з дестабілізації суспільства, - МінАТО

Ситуація з Саакашвілі може бути лише початком кампанії з дестабілізації суспільства, - МінАТО Фото: Михайло Саакашвілі (УНІАН)

У вересні будуть спроби “підігрівати ситуацію” в Києві

Заступник міністра з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що ситуація з колишнім президентом Грузії та екс-головою Одеської обласної державної адміністрації Михайлом Саакашвілі може бути лише початком кампанії з дестабілізації суспільства, передає телеканал "Прямий".

"Зараз з Михаїла Саакашвілі будуть робити лідера нації. Я не знаю, кому це потрібно, я досить рівно ставлюсь до політичної діяльності Михайла, і з моєї точки зору це не та людина, яка може взяти на себе постать лідера нації… Навколо це оточення, Наливайченко, Тимошенко - ці люди, вони будуть як тараном, пробивати, підбурюючи суспільство. Потрібно це Україні? Переконаний, що ні”, - підкреслив Тука.

За його словами, у вересні будуть спроби "підігрівати ситуацію" у Києві.

"У вересні будуть спроби “підігрівати ситуацію” в Києві. Я сподіваюсь, що у організаторів, які стоять за лаштунками, поки що, з цього в Києві нічого не вийде. І тоді акценти будуть переміщені на регіони”, ­ додав заступник міністра.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що всі порушники держкордону повинні бути покарані. "Інцидент з Саакашвілі не потребує політичних коментарях. Ми повинні розглядати це питання в правовому полі. Мені байдуже, хто саме порушує державний кордон, - за це має бути покарання, згідно з українським законодавством", - заявив він.