ua en ru

Ситуація по справі Біличанського лісу доходить до абсурду, - нардеп

Ситуація по справі Біличанського лісу, що сьогодні, 24 лютого, розглядається в Київському апеляційному господарському суді, доходить до абсурду. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook пише народний депутат від партії "Свобода" Юрій Левченко.

"На сьогоднішнє судове засідання з'явилася вже нова колегія суддів, підставою для такого рішення стала "хвороба" одного з суддів. Якщо попередню колегію, в обхід автоматизованої системи, в "ручному" режимі призначили розпорядженням секретаря судової палати, то сьогоднішніх суддів вибрав заступник голови Київського апеляційного господарського суду", - наголосив нардеп.

На думку Левченка, немає сумнівів, що забудовник Василь Хмельницький "домовився" з вищим керівництвом суду по цій справі.

Нагадаємо, компанія забудовника Василя Хмельницького оскаржує рішення Господарського суду міста Києва від 22 жовтня 2014 р., яким скасовано рішення Київради від 8 жовтня 2009 р., за яким житлово-будівельному кооперативу "Житлобудсервіс" було безкоштовно передано у приватну власність 147 га землі Біличанського лісу, а землю повернуто громаді.

Левченко підкреслив, що представники Київради в черговий раз не з'явилися на судове засідання, хоч і були належним чином повідомлені. "Очевидно, що свої повноваження Віталій Кличко (голова Київської міської державної адміністрації і мер Києва, - ред.) періодично передає своєму раднику Ігорю Ніконову, який є партнером Хмельницького по забудові цих 147 га", - наголосив він.

Нагадаємо, проти забудови також виступали громадські активісти, що вимагали надати Біличанському лісу статус заповідника.