ua en ru

Ситуація в Одесі залишається під цілодобовим контролем, - Степанов

Ситуація в Одесі залишається під цілодобовим контролем, - Степанов Степанов заявив, що 2 травня з 8:00 ранку особисто контролював заходи безпеки в місті

За словами голови Одеської ОДА, 2 травня в Одесі пройшло спокійно

2 травня в Одесі пройшло спокійно та без значних інцидентів, при цьому одеські правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі до 17 травня. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Максим Степанов.

"В Одесі все спокійно. Велике спасибі правоохоронцям. Спрацювали злагоджено, чітко і продовжують чергувати в посиленому режимі. За дрібне хуліганство затримано 14 осіб. Отримали також кілька повідомлень про замінування на Куликовому полі. Втім, серйозних ситуацій не виникало. Ситуація під контролем цілодобово", - зазначив Степанов.

Він також підкреслив, що 2 травня починаючи з 8:00 ранку особисто контролював заходи безпеки в місті, відвідуючи протягом дня місця масових заходів, які проходили в Одесі на Куликовому полі, біля Меморіалу загиблим активістам Майдану і т.д.

"Сил у нас достатньо, щоб припинити провокації, щоб люди не боялися виходити на вулицю. Між ОДА і правоохоронними органами є чітке розуміння і взаємодія. Ми готувалися до цих днів заздалегідь. Я добре розумію, що несу відповідальність за все, що відбувається в Одесі і області, зокрема, за порядок в місті. Я гарантував людям безпеку, тому безпека в Одесі є і буде. Впевнений, що головне - не допускати трагедій", - зазначив Степанов.

Також Степанов подякував одеситам і гостям міста "за мудрість, витримку і толерантність", зазначивши, що будь-які розхитування ситуації в місті відразу ж будуть припинені.

#2_травня В Одесі усе спокійно. Велика подяка правоохоронцям. Спрацювали злагоджено, чітко і продовжують чергувати біля...

Опубліковано Maksym Stepanov 2 травня 2017 р.

Як повідомляли ЗМІ, на травневі свята в Одесі планувалися провокації з боку російських спецслужб і проросійських активістів. 25 квітня під час звіту про 100 днів своєї роботи Степанов заявив, що гарантує безпеку 2 і 9 травня всім жителям і гостям Одеси.

"Я точно знаю, що реакція правоохоронних органів у межах закону буде жорсткою. Багато людей говорять про можливі провокації. Я вам можу чітко сказати, що ми можемо забезпечити порядок і безпеку громадян", - заявив Степанов.