ua en ru

Ситуація з НАБУ та САП може відмотати назад прогрес України у боротьбі з корупцією, - МВФ

Ситуація з НАБУ та САП може відмотати назад прогрес України у боротьбі з корупцією, - МВФ Фото: МВФ (flickr.com/Jamille Wilson)

У МВФ нагадали про зобов'язання України перед організацією

Глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард заявила, що ситуація з Національним антикорупційним бюро (НАБУ) і Спеціальною антикорупційною прокуратурою (САП) може відмотати назад прогрес України у протидії корупції. Про це повідомляє прес-служба МВФ.

"Ми глибоко стурбовані останніми подіями в Україні, які здатні відмотати назад прогрес, досягнутий раніше у створенні незалежних інститутів з протидії корупції високого рівня, в тому числі НАБУ і САП", - заявила Лагард.

Вона підкреслила, що боротьба з корупцією є вирішальним фактором в досягненні сильного економічного зростання і є частиною урядових зобов'язань у програмі співробітництва з МВФ.

"Ми закликаємо українську владу і парламент стояти на сторожі незалежності НАБУ і САП. Ми також закликаємо владу невідкладно прискорити розгляд законодавства, що дозволить практичну діяльність незалежного антикорупційного суду у відповідності з рекомендаціями Венеціанської комісії Ради Європи", - резюмувала директор-розпорядник МВФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з порядку денного Верховної Ради України знятий законопроект, яким парламенту право одноосібного звільнення голови Національного антикорупційного бюро України.