ua en ru

Ситуація в Мукачевому спокійна, посилені заходи безпеки, - СБУ

Ситуація в Мукачевому спокійна, посилені заходи безпеки, - СБУ Фото: спікер СБУ Олену Гітлянську

В ході розслідування подій у Мукачевому було проведено 16 обшуків

Ситуація в Мукачевому (Закарпатська обл.) за станом на ранок понеділка, 13 липня, залишається спокійною, в місті посилені заходи безпеки. Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Зараз робота триває, триває розслідування подій, які відбулися 11 липня в Мукачеві. Були проведені 16 обшуків у обох сторін, задіяних у конфлікті. Вивчаються відео, які були поширені ЗМІ. Ми працюємо над тим, щоб як можна швидше роззброїти людей, які взяли в руки зброю. Ситуація в Мукачевому зараз спокійна і ми відпрацьовуємо заходи безпеки", - сказала Гітлянська.

За її словами, співробітники спецслужби уважно спостерігають за ситуацією і продовжують проводити переговори з "Правим сектором" про те, щоб представники цього руху склали зброю.

Вона також зазначила, що не володіє інформацією про те, що нібито причетний до мукачівським подіям нардеп Михайло Ланьо залишив територію України, додавши, що СБУ не може взяти з нього підписку про невиїзд.

"Ви повинні розуміти, що є закон про статус народного депутата і щодо депутатів діє своя процедура, і ми не можемо діяти без дії Верховної Ради та доручення генпрокуратури", - підкреслила Гітлянська.

Нагадаємо, за словами нардепа Антона Геращенка, переговори з "Правим сектором" по ситуації в Мукачевому затягуються.

Зазначимо, як повідомлялося раніше, сьогодні під вранці в Мукачевому були чутні постріли.