ua en ru

Ситуація з Лещенком - яскравий приклад того, що Україну накрив шквал популізму, - нардеп

Ситуація з Лещенком - яскравий приклад того, що Україну накрив шквал популізму, - нардеп Фото: Олег Недава

Україну накрив шквал популізму, що доводить ситуація з нардепом Сергієм Лещенком. Про це в ході брифінгу заявив нардеп від БПП Олег Недава, повідомляє "112 Україна".

"Нашу країну на сьогоднішній день накрив шквал популізму. Не даремно наша група називається "Антипопулісти". Дуже багато журналістів, багато політичних діячів дозволяють собі призначати когось злодієм і негідником. Потім, якщо проводяться слідчі дії і органи не можуть знайти жодних підтверджень цим словами, вони називають ці ж органи теж негідниками... Пан Лещенко – яскравий тому приклад. Як тільки справа торкнулася його, як тільки визначили, хто голосніше за всіх кричить "злодій" - це саме сам злодій, відразу ж виникла ситуація як в армії, коли летить ракета у вертоліт чи літак і він випускає теплові пастки. Так і чинить Лещенко, розповідаючи старі історії про Іванющенка, старі історії про Мартиненка і про багатьох інших, вина яких ще не доведена судом", - заявив нардеп.

Раніше стало відомо про те, що Сергій Лещенко купив квартиру в новобудові в центрі Києва загальною площею 192 кв. м, про що свідчить довідка з держреєстру майнових прав на нерухоме майно. За поточними цінами на нерухомість у цьому районі, вартість такої квартири складає близько 7,5 млн грн.

Сам Лещенко заявив, що придбав елітне житло частково за свої кошти і за ринковою ціною.

Як відомо, глава САП Назар Холодницький доручив НАБУ перевірити законність придбання нардепом від БПП Сергієм Лещенком елітної квартири. Правління партії "ДемАльянс", у свою чергу, відсторонило нардепа Сергія Лещенка від роботи в керівних органах партії на час проведення перевірки НАБУ і НАПК щодо купівлі ним елітної квартири за 7,5 млн грн. Як повідомлялося, Лещенко вирішив скласти з себе повноваження члена правління "Демальянсу" і просить НАБУ і НАПК його перевірити.