ua en ru

Ситуація на Корейському півострові "балансує на межі масштабного конфлікту", - Путін

Ситуація на Корейському півострові "балансує на межі масштабного конфлікту", - Путін Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Путін закликав приступити до формування "широкого антитерористичного фронту"

Президент Росії Володимир Путін заявив, що ситуація на Корейському півострові "балансує на межі масштабного конфлікту". Про це він написав у своїй статті "БРІКС - до нових горизонтів стратегічного партнерства", яка розміщена на офіційному сайті Кремля.

Зокрема, Путін закликав приступити до формування "широкого антитерористичного фронту", причому зробити це потрібно "не на словах, а на ділі". Глава РФ підкреслив, що ситуація на Корейському півострові "балансує на межі масштабного конфлікту".

Путін вважає, що шлях тиску на Пхеньян "помилковий і безперспективний", а проблеми регіону потрібно вирішувати шляхом прямого діалогу всіх зацікавлених сторін без висунення попередніх умов.

Нагадаємо, раніше Рада безпеки ООН засудила дії уряду КНДР, зокрема, останній запуск балістичної ракети. "Рада безпеки різко засуджує КНДР за її обурливі дії і вимагає, щоб КНДР негайно припинила всі подібні дії. Рада безпеки підкреслює, що ці дії КНДР є не тільки загрозу для регіону, а й для всіх держав-членів ООН", - вказувалося у заяві організації.