ua en ru

Ситуація на Донбасі говорить про підготовку наступу бойовиками, - Шкіряк

Ситуація на Донбасі говорить про підготовку наступу бойовиками, - Шкіряк Фото: Зорян Шкіряк

На його думку, Путін знову може застосувати регулярні частини ЗС РФ

Радник глави Міністерства внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що ситуація в зоні антитерористичної операції може свідчити про підготовку наступу бойовиками. Про це він написав у Facebook.

"Враховуючи ситуацію, що відбувається сьогодні на всіх напрямках східного фронту, можна констатувати, що російсько-терористичні війська можуть проводити підготовку до планових наступальних дій. Значне скупчення ворожої важкої техніки, танків, РСЗВ, ствольної артилерії на лінії розмежування свідчить про бажання Кремля переходити до нової стадії ескалації військового конфлікту на Донбасі", - написав Шкіряк.

Однак, за його словами, у бойовиків серйозні проблеми з живою силою. "Вони налякані, оскільки з початку червня несуть колосальні втрати вбитими і пораненими. Починаючи з подій в Мар'їнці, бойовики втратили більше 400 чоловік убитими і близько 600 пораненими. В моргах і лікарнях Донецька і Луганська - аншлаг. Лежать всюди, навіть у приймальних відділеннях. Лікувати нічим, антисанітарія і хаос", - додав він.

Шкіряк також зазначив, що Путін може знову застосувати регулярні частини ЗС РФ для спроби прориву вглиб території на декількох ділянках лінії фронту. "Зараз кадрових військовослужбовців російської армії на території України понад 10 тис. Найімовірніше це буде удар на Широкіно (Лебединський), Мар'їнка - Артемівськ, Станиця Луганська - Щастя", - підкреслив він.

Продовжую перебувати в секторі "А". З огляду на ситуацію, що відбувається сьогодні на усіх напрямках східного фронту, м...

Posted by Зорян Шкиряк on 21 Июнь 2015 г.

Нагадаємо, глава ОБСЄ Івіца Дачич вважає, що війна на Донбасі зупинена, а порушення перемир'я є винятком.

У той же час у штабі АТО розцінюють ситуацію в зоні проведення АТО як складну з ознаками до подальшого загострення. Там підрахували, що протягом цього тижня бойовики здійснили 565 обстрілу позицій українських військ і населених пунктів.