ua en ru

Ситуація у Вірменії: Пашинян пообіцяв не припиняти протести до призначення прем'єром

Ситуація у Вірменії: Пашинян пообіцяв не припиняти протести до призначення прем'єром Ілюстративне фото: Нікол Пашинян (twitter.com sputnik_armenia)

Пашинян не відмовиться від протестів до призначення на посаду

У Вірменії лідер протестів Нікол Пашинян пообіцяв продовжувати масові акції до тих пір, поки не буде затверджений тимчасовим прем'єром. Про це повідомляє Рanarmenian.

За словами Пашиняна, він не відмовиться від протестів, якщо Республіканська партія, яка контролює парламент, не дасть йому стати прем'єром.

Нагадаємо, вчора парламентська фракція блоку "Елк" висунула кандидатуру Пашиняна на посаду прем'єр-міністра. Відзначено, що на даний момент залишається відкритим питання мінімальної кількості голосів, яку необхідно набрати. За словами члена фракції, керівника партії "Світла Вірменія" Едмона Марукяна, якщо за кандидатуру Пашиняна проголосують всі депутати фракції "Вихід" (9 мандатів) та "Процвітаюча Вірменія" (31 мандат), буде отримано 40 голосів (для обрання потрібно 53). Повідомляється, що питання інших 13 голосів залишається відкритим.

Зазначено, що партія "Процвітаюча Вірменія", позапарламентські партії "Спадщина" і "Країна законності" заявили про свою підтримку Пашиняну.