ua en ru

У ситуації з "Промінвестбанком" атакують всіх учасників процесу крім Коломойського, - експерт

У ситуації з "Промінвестбанком" атакують всіх учасників процесу крім Коломойського, - експерт Фото: Володимир Воля

Воля впевнений, що за претендентом на ПІБ Ярославським явно проглядається Коломойський

До об'єктивності журналіста Олександра Дубинського в питаннях висвітлення покупки "Промінвестбанку" є серйозні питання, а саме: він атакує всіх учасників процесу, пов'язаного з купівлею ПІБ, обходячи стороною бізнесмена Ігоря Коломойського, який вже дуже явно проглядається за бізнесменом Олександром Ярославським. Таку думку у себе на Facebook висловив публіцист, політичний експерт Українського інституту аналізу та менеджменту політики Володимир Воля.

"Ось з'явилося підтвердження моїм припущенням, що після націоналізації "Приватбанку" Коломойський нікуди не дінеться з України. Так, у нього занадто складні взаємини з керівництвом держави, яка звинувачує його у виведенні коштів згаданого банку і в ряді інших фінансових зловживань. Крім того, у Коломойського "складні стосунки" з різними групами у владі і опозиції. Але це все нісенітниця! Якщо правильно переформатувати свою діяльність, свою присутність в економіці і політиці країни", - заявив Воля.

За його словами, однією з "опор" такого переформатування може бути Ярославський, який є давнім партнером Коломойського.

"Про ньому тривалий час взагалі нічого не було чутно, нікуди не інвестував. Але тут раптом сплив у міжнародному скандалі, пов'язаному з Кременчуцьким НПЗ і нашим ОПЗ. З інформації, опублікованої в ЗМІ, таку схему, як Коломойський і Ярославський застосовували до ОПЗ, вони намагаються застосувати і до банку "Промінвест", - повідомив експерт.

Володимир Воля припускає, що цілком реально, що за Ярославським в питаннях продажу ОПЗ і російського "Промінвестбанку" стоїть Коломойський. За його словами, аргументація, яку раніше навів інший експерт Олександр Охріменко з багатьох ситуацій, вказує саме на такий варіант.

"У зв'язку з цим логічним виглядає, що журналіст Олександр Дубинський, якого пов'язують з телеканалом "1+1" Коломойського, дуже активно виступає проти російських банків в Україні, критикує їх діяльність. З одного боку, це може виглядати як просто обурення патріота. Але з іншого боку, це можна розцінювати як роботу на зниження продажної вартості того ж "Промінвестбанку". При цьому до об'єктивності Дубинського є маса питань, а саме: він жорстко "мочить" усіх учасників процесу, пов'язаного з купівлею "Промінвесту", акуратно обходячи стороною Коломойського, який вже дуже явно "світить" вуха через Ярославського", - повідомив Воля.

На думку експерта, їм потрібно купити банк, тому, що Ігорю Коломойському, після того, як він віддав "Приватбанк", необхідно десь обслуговувати свої активи.

"Виконує Дубинський завдання Коломойського в конкретному випадку? Складно стверджувати напевно, але факти говорять за себе, і в блозі журналіста редакції "Української правди" розмістила коментар: "Обережно! Редакція підозрює, що цей автор виконує своїми постами певні завдання. Враховуйте це під час читання", - підсумував він.