ua en ru

На систему ProZorro переходять ще 150 держустанов Дніпропетровської обл., - Резніченко

У Дніпропетровській області близько 100 державних і комунальних структур вже перейшли на систему електронних закупівель ProZorro, а на черзі ще близько 150 організацій. Про це заявив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

За дорученням глави регіону Резніченка всі держструктури області до кінця року повинні перейти в систему електронних торгів ProZorro. Вона дозволяє купувати і продавати товари до 100 тисяч гривень та послуги - до 1 мільйона гривень на електронному аукціоні. Щоб почати роботу у системі, підприємцю достатньо зайти на сайт www.prozorro.org і вибрати один з торговельних майданчиків, на якому буде найзручніше продавати свої товари і послуги.

"Система ProZorro виключає корупційну складову. Вона не дає преференцій ні друзям, ні знайомим, ні родичам чиновників. Це простий і доступний сучасний інструмент для всіх, хто віддає перевагу працювати чесно. ProZorro робить процес придбання товарів і послуг абсолютно прозорим, оскільки перевірити угоду може будь-який українець у будь-якому куточку країни. Наша облдержадміністрація власним прикладом демонструє, що співпраця бюджетних організацій та підприємців може і має бути відкритим, без "подвійного дна". Електронні торги - інновація, яка сприяє оздоровленню бізнес-клімату в Дніпропетровському регіоні і країні в цілому", - зазначив Резніченко.

Для тих, хто хоче більше дізнатися про нову систему електронних закупівель, зрозуміти, як можна чесно, без "відкатів" заробити на державному тендері, Дніпропетровська ОДА проводить спеціальні тренінги. Перший з них відбудеться 17 вересня о 14.00 у приміщенні Дніпропетровської обласної державної адміністрації.