ua en ru

Система "Вибори" працює у штатному режимі, - Охендовський

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив, що інформаційно-аналітична система "Вибори" працює і працюватиме у штатному режимі.

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив, що інформаційно-аналітична система "Вибори" працює і працюватиме у штатному режимі. Про це він повідомив сьогодні під час брифінгу, повідомляє BBC Україна.

"Система "Вибори" абсолютно функціональна, працездатна і готова до того, щоб у день голосування та наступні дні працювати у штатному режимі", - наголосив Охендовський.

Він також запросив охочих на власному досвіді пересвідчитися у працездатності системи.

Водночас голова ЦВК не виключив можливості ускладнень у роботі електронної системи: "Потрібно розуміти, що фактично ці вибори відбуваються не тільки в умовах неоголошеної війни у двох областях України, а також в умовах інформаційної війни, і зрозуміло, що в цих умовах ми не можемо виключати спроб перешкоджання роботі системи".

Нагадаємо, сьогодні в Україні відбуваються одночасно позачергові вибори Президента, а також органів місцевого самоврядування. Через дії сепаратистів та терористів на Сході більшість ОВК та виборчих дільниць не відкрилися.