ua en ru

Система обліку пасажирів в громадському транспорті в Києві коштуватиме 113 млн грн, - Голубченко

Система обліку пасажирів в громадському транспорті в Києві коштуватиме близько 113 млн грн. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Анатолій Голубченко.

"Ми плануємо закрити приватні маршрутки на семи маршрутах, на більше нам поки не вистачає автобусів. Коли ми поставимо систему рахунку пасажирів через електронний компостер, то ми нарешті порахуємо, скільки пільговиків їздить, і тоді зможемо з урядом працювати над тим, щоб нам повністю компенсували кошти за них. За 2012 р. ми недоотримали за розрахунком 330 млн грн, але ніхто не може точно сказати, скільки ми перевезли пасажирів-пільговиків. Є методика розрахунку, побудована на базі статистичних даних, однак яка там кореляція яка похибка - важко сказати. Відповісти на це питання можна буде однозначно лише тоді, коли ми зможемо вважати пільговиків, яких ми перевезли. Тільки тоді можна буде точно сказати, скільки нам не вистачає", - сказав Голубченко.

Також він додав, що система обліку пасажирів буде коштувати приблизно 113 млн грн: "Ми проведемо інвестиційний конкурс, його, здається, вже оголосили. Приблизно через місяць будуть оголошені переможці і почнеться ця робота. Закінчити її плануємо в наступному році".

Читайте також: Повний текст інтерв'ю Анатолія Голубченка.