ua en ru

Система кредитування в Україні працює на базі оборотних коштів, - ЄБРР

Система кредитування в Україні працює на базі оборотних коштів, - ЄБРР Фото: система кредитування в Україні працює на базі оборотних коштів

Банківська система в Україні потребує інвестицій в оборотні кошти

Система кредитування в Україні зараз працює на базі оборотних коштів, і, в наслідок цього, не розширюється. Про це сьогодні під час конференції з питань відновлення кредитування в Україні заявив директор Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) в Україні Шевка Аджунер, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зрозуміло, що для банків залишається проблема. Якщо банки навіть готові кредитувати, потрібно, щоб існував позичальник. Зараз ми працюємо з кредитуванням на базі оборотних коштів та фактично працюємо з тим, що обертається в банківській системі, не розширюючи її", - заявив Аджунер .

За його словами, зараз банківська система потребує інвестицій в оборотні кошти для розвитку проектів. Представник ЄБРР зазначив, що реформи Національного банку позитивно позначилися на рівні стабільності банківський системи.

Нагадаємо, раніше в НБУ повідомляли, що на кінець I кварталу 2017 року частка непрацюючих (дефолтних кредитів в банківській системі України становила 55,1%.