ua en ru

Система фіксації біометричних даних буде працювати по захищених ліній зв'язку, - Турчинов

Система фіксації біометричних даних буде працювати по захищених ліній зв'язку, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (Віталій Носач, РБК-Україна)

Система фіксування біометричних даних буде працювати з 1 січня

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов заявив, що фіксація біометричних даних з 1 січня буде працювати по захищених ліній зв'язку. Про це заявив секретар РНБО на презентації системи фіксації біометричних даних.

"Безумовно, ця система працює по захищених ліній зв'язку і також проходила тестування саме по локалізації будь-якого втручання будь-яких зовнішніх факторів - чи хакерських, або інших киберпровокаций. Коли система почне працювати в таких великих масштабах - ми будемо знаходити проблеми і технічно їх вирішувати", - заявив Турчинов.

При цьому секретар РНБО підкреслив, що українська система фіксації біометричних даних відповідає кращим європейським стандартам.

Нагадаємо, 1 вересня України Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про біометричний контроль на держкордоні.

За словами Порошенка, біометричний контроль буде здійснюватися на кордоні з країнами, які становлять ризики для України. Перелік відповідних країн затверджується Кабінетом міністрів України.