ua en ru

Система "Безпечне місто" дозволить автоматизувати управління транспортною інфраструктурою, - КМДА

Система "Безпечне місто" дозволить автоматизувати управління транспортною інфраструктурою, - КМДА Фото: Володимир Бондаренко

У Києві вже встановлено понад 3700 камер відеоспостереження

У Києві вже встановлено понад 3700 камер відеоспостереження у рамках програми "Безпечне місто". Ці камери є безцінними помічниками підрозділам Національної поліції у розслідуванні кримінальних правопорушень, але, перш за все, вони несуть користь столичним мешканцям, заявив керівник апарату Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко під час щотижневого брифінгу.

"Сьогодні програма "Безпечне місто" дає дуже багато для аналізу ситуації на дорогах столиці. Наприклад, ми можемо фіксувати в онлайн-режимі порушення правил дорожнього руху, порушення правил паркування, можемо розпізнавати номери транспортних засобів, а також контролювати рух смугою для громадського транспорту", – повідомив Бондаренко.

Моніторинговим центром сьогодні можуть користуватися правоохоронці та комунальні служби, проте користь від впровадження системи мають перш за усе кияни.

"Минулого року ми говорили про роль системи у розвитку транспортної інфраструктури. Сьогодні ми чітко розуміємо, що на базі цієї системи можуть бути розгорнуті різні підпрограми: від автоматизованого керування дорожнім рухом до контролю за паркуванням", – нагадав Бондаренко.

Керівник апарату також підкреслив, що сьогодні система випереджає законодавчу базу і відтепер місто чекає відповідних кроків Парламенту та Уряду для того, щоб система, окрім можливості моніторингу, виконувала превентивну функцію.

Наразі ця система стає однією з основних для Департаменту транспортної інфраструктури та для комунальних підприємств, які працюють у підпорядкуванні Департаменту. Найближчим часом у столиці планується встановлення ще 4 тисяч смарт-камер, які будуть об’єднані в єдиний загальноміський комплекс відеоспостереження.

"Цього року ми ставимо перед собою досить амбітне завдання – покриття камерами входів і виходів із "Київського метрополітену", основних транспортних магістралей, а також в’їздів і виїздів із міста", – зазначив Бондаренко.