ua en ru

Сирійський дипломат передбачив закінчення російської військової операції протягом року

Сирійський дипломат передбачив закінчення російської військової операції протягом року Фото: повітряно-космічних сил Росії

На думку Ріада Хаддада, операція ВКЗ Росії в Сирії триватиме не більше року

Операція Повітряно-космічних сил Росії в Сирії навряд чи триватиме більше року, вважає посол сирійської в Москві Ріад Хаддад. Про це посол розповів в інтерв'ю агентству "Інтерфакс".

"Ми не можемо конкретно назвати дату закінчення операції, але я не вважаю, що вона триватиме більше року", - сказав Він.

Він також зазначив, що напередодні президент Сирії Башар Асад обговорював на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним дії російських Повітряно-космічних сил і наземну операцію сирійських військ.

"Обговорювалися удари по позиціях терористів на нашій території, а також те, як йдуть справи наземної операції сирійських військ під прикриттям російських ВКЗ", - сказав посол.

Він зазначив, що візит сирійського президента в Москву відбувся на запрошення президента Путіна.

"Хотів би зазначити, що зв'язок між двома президентами - Башаром Асадом і Володимиром Путіним - не переривалася ні на хвилину з самого початку кризи. Цей візит можна назвати координацією відносин між Російською Федерацією і Сирією", - зазначив посол.

Нагадаємо, турецький прем'єр Ахмет Давутоглу заявив, що Президенту Сирії Башару Асаду треба було залишитися в Москві для того, щоб залишити своїх людей у світі, і щоб в Сирії почався справжній перехідний період до нової влади.