ua en ru

Сирійські опозиціонери вперше повідомили про застосування в Хомсі хімзброї урядовими військами

Сирійські опозиціонери вперше повідомили про застосування в Хомсі отруйного газу урядовими військами, в результаті чого шість людей загинули, ще кілька постраждали, передає телеканал Al Jazeera. Днем раніше звинувачення в застосуванні хімічної зброї, через яку загинули декілька солдатів армії Башара Асада, прозвучали на адресу самих бунтівників.

У свою чергу, глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Москва постійно перевіряє всі чутки про сирійський хімічний арсенал, регулярно обговорюючи це питання з сирійським урядом. За його словами, Дамаск дав тверді гарантії не використовувати хімічну зброю ні за яких обставин. Хімічну зброю звезено в два арсенали для більш надійного захисту від бойовиків, резюмував Лавров.

Крім того, представник міністерства оборони Ізраїлю Амос Гілад повідомив, що запаси хімічної зброї в Сирії в даний час знаходяться під контролем, згідно з останніми розвідданими даними.

Тим часом в Мережі з'явився ролик, автори якого стверджують, що зняли на камеру процес реанімації однієї з отруєних. За їхніми словами, з такими ж показниками здоров'я зараз у стаціонарах знаходяться десятки мирних громадян.

Незалежного підтвердження інформації про використання хімічної зброї поки не надходило. Зазначимо, раніше сирійська влада заперечувала також застосування проти повстанців балістичних ракет і танків, проте численні документально підтверджені свідчення з місць зіткнень говорять про зворотне.

Читайте також: Сирійських повстанців атакують хімічною зброєю, - глава МЗС Великобританії