ua en ru

Сирійські курди мають намір провести вибори в органи місцевого самоврядування

Сирійські курди мають намір провести вибори в органи місцевого самоврядування Фото: Сирійські демократичні сили (YouTube screenshot)

Курди проведуть вибори на контрольованій ними території Сирії

Адміністрація сирійського Курдистану планує провести вибори в органи місцевого самоврядування в січні 2018 року. Про це повідомляє DW.

Повідомляється, що в кінці літа пройдуть вибори в громадах, в листопаді уть будобирати своїх представників жителі великих адміністративних одиниць, зокрема міст та районів. А 19 січня 2018 відбудуться вибори у всьому регіоні сирійського Курдистану.

Курдські сили контролюють значні території на півночі Сирії, в тому числі і ті, що "Демократичні сили Сирії" (SDF) звільнили від терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД), і де більшість мешканців є арабами.

"Демократичні сили Сирії" (SDF) - це об'єднання арабських підрозділів і курдських "Загонів Народної самооборони" (YPG), яке користується підтримкою коаліції під керівництвом США. Зараз вони звільняють Ракку, яка була фактичною столицею ІД в Сирії.

У той же час в Анкарі стверджують, що YPG є сирійським підрозділом забороненої "Робочої партії Курдистану" (РПК).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підтримувані Сполученими Штатами Америки Сирійські демократичні сили звільнили половину Ракки від терористичного угруповання "Ісламська держава".