ua en ru

Сирійська опозиція побоюється зриву перемир'я через недосконалість мирного плану

Сирійська опозиція побоюється зриву перемир'я через недосконалість мирного плану Фото: представники "Сирійської вільної армії"

Бойові дії можуть продовжитися

Представники сирійської опозиції вважають, що в узгодженому Сполученими Штатами Америки і Росією мирному плані щодо Сирії є положення, які можуть призвести до продовження бойових дій в країні. Про це повідомляє Reuters.

До таких положень, на думку противників Башара Асада, відноситься дозвіл вести бої проти терористів, позиції яких не ізольовані.

Як розповіли агентству представники "Сирійської вільної армії", угода дозволяє як урядовим військам і їх союзникам, так і опозиції "пропорційне застосування сили" для самооборони. Водночас сторони домовилися, що режим перемир'я не поширюється на угрупування "Ісламська держава", "Джебхат ан-Нусра" та "інші терористичні організації, визначені радою безпеки ООН".

Також, на думку опозиції, позиції терористів не розташовуються єдиним фронтом, а перемішані з позиціями як "Сирійської вільної армії", так і інших опозиційних сил.

Опозиціонери побоюються, що російське угруповання і війська Асада під приводом боротьби з "Джебхат ан-Нусра" зможуть завдавати ударів по районах, де розташовані опозиційні сили, не визнані терористичними.

"Якщо це станеться, то перемир'я скінчиться", - вважають вони.

Нагадаємо, Російська Федерація та Сполучені Штати Америки домовилися про режим припинення вогню в Сирії з 27 лютого.