ua en ru

Сирійська армія взяла під контроль квартал Салах-ед-Дін міста Алеппо

У місті Алеппо підрозділи армії Сирії взяли під повний контроль ситуацію в районі Салах-ед-Дін. В результаті були знищені десятки терористів, інші склали зброю і здалися владі, передає сірійське державне інформаційне агентство САНА.

Також повідомляється, що в Алеппо в районі Дувар Агьюр і на вулиці Ас-Сіжен "в ході операцій з припинення діяльності терористичних угруповань було вбито і поранено десятки бойовиків, а також знищені належали членам банди три автомобілі типу" пікап "з встановленими на них кулеметами ДШК і автомобіль VAN".

"У кварталі Баб Ан-Нейраб компетентні органи знищили три автомобілі типу "пікап", оснащених кулеметами ДШК. Група бандитів, які тероризували місцевих жителів, була повністю знищена", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 6 серпня в сирійській столиці Дамаску в будівлі, де здійснюється мовлення державного радіо і телебачення, прогримів потужний вибух.

Збройне протистояння влади і опозиції продовжується в Сирії з березня 2011 р. Опозиція вимагає відставки президента Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірства по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів", підтримувані зарубіжними радикальними угрупованнями ісламістів. Організація Об'єднаних Націй останній раз повідомляла в березні ц.р., що в ході сирійського конфлікту загинули більше 9 тис. цивільних осіб, проте з тих пір перестала вважати загиблих. Згідно з поточними оцінками правозахисної організації "Сирійська обсерваторія прав людини", за час конфлікту в Сирії загинули не менше 19 тис. чоловік.