ua en ru

Сирійська армія готується до облоги бойовиків ІДІЛ в місті Дейр-ез-Зор

Сирійська армія готується до облоги бойовиків ІДІЛ в місті Дейр-ез-Зор Фото: бойовики ІДІЛ (YouTube screenshot)

Очікувалося, що армія добереться до міста у вівторок ввечері

Сирійська армія готується до облоги бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) в місті Дейр-ез-Зор, Сирія. Про це повідомляє Reuters.

"Сирійська армія рухається на схід країни, щоб взяти в облогу бойовиків у населеному пункті Дейр-ез-Зор", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, губернатор провінції Дейр-ез-Зор заявив, що очікується, що армія добереться до міста у вівторок ввечері. Військовий підрозділ засобів масової інформації у неділю повідомив, що армія знаходиться всього в 10 км від міста.

"Бойовики ІДІЛ знаходяться в замішанні. Немає керівництва або централізованого контролю", - заявив командувач військовим альянсом, що підтримує президента Сирії Башара Асада.

Наголошується, що бойовики ІДІЛ повертаються до останньої фортеці Євфрат, розташованої нижче за течією від Дейр-ез-Зора в містах Аль-Маядін і аль-Букамал біля кордону з Іраком.

У свою чергу, Міноборони Росії заявило, що в ході наступальної операції сирійська армія за підтримки російських ВКЗ вибила терористів з дороги Пальміра - Дейр-ез-Зор, захопила дві важливі висоти і зуміла піднятися на 8 км.

Так, Дейр-ез-Зор захоплений з 2013 року, після того, як повстанські групи повстали проти Асада під час першого рейсу шестирічної війни в Сирії. "Ісламська держава" потім захопило позиції повстанців і оточило анклав армії в місті в 2014 році. Дейр-ез-Зор є центром нафтової промисловості Сирії, джерелом багатства для групи і серйозною втратою для Дамаска.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські військові помітили перегрупування бойовиків ІДІЛ і перекидання танків і важкої техніки в районі Дейр-Ез-Зора, де раніше армія Башара Асада вела наступальні бої з терористами.