ua en ru

Сирія в змозі протистояти будь-якій зовнішньої агресії, - Асад

Президент Сирії Башар Асад заявив, що його країна в змозі протистояти будь-якій зовнішній агресії, після того як Президент США Барак Обама висловився про необхідність нанесення військового удару по Сирії.

Президент Сирії Башар Асад заявив, що його країна в змозі протистояти будь-якій зовнішній агресії, після того як Президент США Барак Обама висловився про необхідність нанесення військового удару по Сирії. Про це повідомляє Reuters з посиланням на місцеве телебачення.

"Загрози американців почати наступ проти Сирії не змусять Сирію відмовитися від своїх принципів у її боротьбі проти тероризму, підтримуваного деякими країнами регіону і західними країнами, в першу чергу США", - сказав Асад на зустрічі з іранськими офіційними особами.

Сирійський режим трактує нинішній військовий конфлікт всередині країни як боротьбу з тероризмом.

Раніше США виділили 114 млн дол на підтримку сирійської громадянської опозиції. Крім того, США надали населенню Сирії гуманітарну допомогу на загальну суму 385 млн дол, розподіл якої також відбувався не через сирійські урядові канали.

Раніше сьогодні держсекретар США Джон Керрі заявив, що США отримали докази застосування зарину в Сирії. А Президент США вчора закликав Конгрес ухвалити резолюцію, що дозволила б військову операцію в Сирії. Трохи раніше подобній документ відхилив парламент Великобританії. Наполягає на необхідності вторгнення до Сирії також Франція, проте вона не буде починати військову операцію проти сирійського уряду самостійно. Париж очікує рішення США з цього питання.

Зазначимо також, що за інформацією ЗМІ, дані французької розвідки свідчать про те, що Сирія володіє одним з найбільших у світі запасів хімічної зброї.