ua en ru

Сирія може одержати понад 4 млрд доларів від міжнародних донаров

Сирія може одержати понад 4 млрд доларів від міжнародних донаров Ілюстративне фото (un.org)

США поки не називали обсяг своєї допомоги

Міжнародні донори, учасники дводенної конференції в Брюсселі, виділять, як очікується, 4,4 мільярда доларів на допомогу Сирії. Про це повідомив глава Управління ООН з координації гуманітарних питань Марк Лоукок, передає DW.

Зокрема, за його словами, очікувана в цьому році сума ймовірно буде менше донорської допомоги минулого року. У свою чергу в США поки взагалі не називали обсяг своєї допомоги через бюджетні процеси.

Лоукок вважає, що міжнародні донори, учасники дводенної конференції з Сирії в Брюсселі, виділять, як очікується, 4,4 млрд доларів на допомогу перебуваючий у стані війни країні і її населенню. В донорської конференції для допомоги Сирії, організованої ООН і ЄС, беруть участь представники близько 80 країн.

Найбільші внески пообіцяли зробити Євросоюз, Великобританія і Німеччина. Остання виділить на підтримку сирійців мільярд євро.

В минулому році, коли в ЄС проводили подібну конференцію, країни-донори пообіцяли виділити 5,6 мільярда євро, в цьому році очікували стільки ж.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, ООН і партнери організації потребують щонайменше 3,5 мільярда доларів для допомоги 13 мільйонам людей у Сирії. Зокрема, повідомляється, що половині з них загрожує недоїдання. ООН і партнери організації потребують 3,5 млрд доларів США для допомоги 13 млн людей у Сирії.