ua en ru

Сирія спростовує висновки ООН про свою причетність до використання хімзброї в Ідлібі

Сирія спростовує висновки ООН про свою причетність до використання хімзброї в Ідлібі Фото: Башар Асад (presidentassad.net)

Сирійський уряд заперечує звіт ООН

Сирія спростовує висновки експертів Організації об'єднаних націй (ООН), згідно з якими уряд країни причетне до використання хімічної зброї в Ідлібі. Про це повідомляє Reuters.

"Сирійський уряд заперечує звіт ООН, в якому Сирія звинувачується у використанні заріна під час атаки в квітні, в результаті якого загинули більше 80 людей", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Дамаск направив лист в ООН, "стверджуючи, що Сирія не використовує і не буде використовувати токсичні гази проти свого народу, тому що у них їх немає в першу чергу".

Наголошується, що на цьому тижні слідчі з військових злочинів ООН заявили, що сирійські сили використовували хімічну зброю більше двох десятків разів протягом шестирічного конфлікту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерти Загального механізму Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХО) і ООН прибудуть до Сирії для розслідування обставин застосування хімзброї в сирійському Ідлібі.