ua en ru

Сирія звинувачує США у поширенні неправдивої інформації про використання хімзброї

Міністерство закордонних справ Сирії звинувачує США у поширенні неправдивої інформації про використання урядовими військами хімічної зброї. За словами представників відомства, американська влада використовує ці відомості як привід провести військову інтервенцію, передає Reuters.

"Білий дім покладається на сфабриковану інформацію, щоб покласти відповідальність на уряд Сирії, незважаючи на ряд підтверджених заяв про те, що хімічна зброя знаходиться в розпорядженні сирійських терористичних угруповань", - вважають співробітники МЗС. Вони також назвали рішення американського президента Барака Обами надати військову допомогу опозиції "обурливим подвійним стандартом" щодо політики США по боротьбі з тероризмом.

Нагадаємо, раніше представники адміністрації США заявили, що Вашингтон має докази застосування урядом Сирії хімічної зброї. У зв'язку з цим Сполучені Штати Америки мають намір посилити підтримку опозиції, в тому числі військову. За неофіційними даними, США розглядають можливість створення безпольотної зони над Сирією.