ua en ru

Sintal Agriculture провела перше українське розміщення акцій з початку кризи, - "Комерсант-Україна".

Сільськогосподарська компанія Sintal Agriculture Plc 20 жовтня завершила приватне розміщення 17,2% акцій на загальну суму 13 млн дол., повідомили вчора "Комерсант-Україна" в BG Capital (організатор private placement). Розміщення було реалізоване шляхом продажу 5,7 млн депозитарних розписок, випущених Deutsche Bank, в співвідношенні 700:1 до простих акцій компанії. Ціна розміщення склала 2,28 дол. за одну депозитарну розписку, що відповідає капіталізації компанії в 75 млн дол. Папери Sintal отримають лістинг на Франкфуртській фондовій біржі. У розміщенні взяли участь 17 іноземних інвестфондів і приватні інвестори з Європи, США і Росії, розповів гендиректор Sintal Agriculture Вадим Могила. Частина акцій була викуплена вже існуючими акціонерами компанії, проте більшість розписок припали на нових інвесторів. За підсумками розміщення сумарна частина іноземних інвесторів в капіталі компанії перевищила 35%. Привернуті кошти компанія направить на придбання 50% елеватора в Красноперекопську в Криму (зараз Sintal вже володіє 50% цього елеватора) загальною потужністю одноразового зберігання 100 тис. т. і на будівництво нового елеватора в Харківській області загальною потужністю одноразового зберігання 115 тис. т.

Sintal також планує збільшити земельний банк в Херсонській області на більш ніж 20 тис. га земель. "Зараз Sintal Agriculture потребує грошей насамперед для свого розвитку - придбання і будівництва елеваторів. Таким чином компанія зможе захистити себе від волатільності ринків і у разі падіння цін притримати зерно для реалізації на вигідніших умовах, - повідомила аналітик Dragon Capital Тамара Льовченко. - Крім того, Sintal Agriculture необхідні інвестиції для системи зрошування своїх земель в Херсонській області".

Агрохолдінг Sintal Agriculture заснований Миколою Толмачевим, співвласником девелоперськой компанії "Т.М.М.", в 2000 р. Володіє близько 100 тис. га землі в Харківській і Херсонській областях. Площу оброблюваних земель складає 85 тис. га, на яких компанія вирощує пшеницю, сою, кукурудзу і ячмінь. Також компанія є власником двох заводів з виробництва цукру в Харківській області. Згідно консолідованої аудірованной звітності за 2008 р., чистий дохід Sintal склав 38 млн дол., операційний прибуток - 21,3 млн дол., чистий прибуток - 14,1 млн дол.