ua en ru

Синоптики попереджають водіїв про погіршення погодних умов на автошляхах України

Синоптики попереджають водіїв про погіршення погодних умов на автошляхах України Фото: синоптики попереджають водіїв про погіршення погодних умов на автошляхах України

В Україні місцями очікується налипання мокрого снігу та сильні опади

Синоптики попереджають водіїв про погіршення погодних умов на автошляхах України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Управління безпеки дорожнього руху ДПД Національної поліції України.

"За повідомленням Гідрометцентру, 22 лютого часом дощ, у більшості північних, центральних та східних областей з мокрим снігом, на півночі Лівобережжя подекуди налипання мокрого снігу, вночі в Карпатському регіоні місцями сильні опади", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за таких погодних умов правоохоронці радять водіям бути особливо уважними та обережними, під час руху неухильно дотримуватися вимог правил дорожнього руху.

"Під час поїздок в умовах недостатньої видимості рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями. Користуйтеся пасками безпеки, дотримуйтесь безпечної дистанції, не перевищуйте швидкість", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, також зазначається, що водіям відмовитися від ризикованих маневрувань, які при таких погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій. Якщо виникає необхідність зупинитися - знижуйте швидкість поступово. А при зупинці обов'язково включайте аварійну світлову сигналізацію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДСНС попереджає про підвищену лавинну небезпеку у Івано-Франківській області 22 лютого.