ua en ru

Синоптики попереджають про погіршення погодних умов в Україні

Синоптики попереджають про погіршення погодних умов в Україні Фото: негода в Україні (Надія Ковтан/РБК-Україна)

Негода в Україні очікується протягом ще двох днів

Негода в Україні збережеться протягом 28 лютого - 1 березня 2018 року. Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Повідомляється, що за даними Гідрометцентру, в результаті активних циклонів в Україні очікується погіршення погодних умов:

  • 28 лютого на дорогах ожеледиця, у південній, східній частині та більшості центральних областей пориви вітру 15-20 м/с, вдень у Приазов'ї місцями 25 м/с; вночі в Сумській, Полтавській та Харківській областях, вдень в Одеській, Миколаївській, Херсонській і Запорізькій областях місцями сильний сніг, хуртовини;
  • 1 березня в південних, східних та більшості центральних областей пориви вітру 15-20 м/с, в Приазов'ї місцями 25-27 м/с, хуртовини, в Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Полтавській, Сумській, Харківській та Донецькій областях сильний, місцями дуже сильний сніг, сильні хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця.

Зазначається, що погодні умови можуть призвести до порушення та припинення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, роботи електричних мереж, комунального господарства, будівельної та морської галузі у більшості областей країни (крім західних).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що негода в Україні знеструмила майже 100 населених пунктів.