ua en ru

Синоптики попереджають про погіршення погодних умов в Україні 11-13 жовтня

Синоптики попереджають про погіршення погодних умов в Україні 11-13 жовтня Фото: в Україні очікується сніг

На заході України очікується дощ з мокрим снігом

Синоптики попереджають про погіршення погодних умов в Україні 11-13 жовтня. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"11 жовтня хмарно з проясненнями. В західних та місцями північних областях невеликий, вдень на півдні Одещини та в Карпатському регіоні помірний дощ (в горах з мокрим снігом); на решті території без істотних опадів. Вночі та вранці в Україні місцями туман. Вітер північно-західний з переходом на південно-східний (в південній частині переважно північно-східний), 5-10 м/с. Температура вночі 2-7 тепла, в Карпатському регіоні місцями 0-3 морозу; вдень у західних та північних областях 7-12 тепла, на решті території 13-18", - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що протягом 12-13 жовтня очікується хмарна погода з проясненнями.

Зокрема, 12 жовтня вночі на Закарпатті, Прикарпатті, у Вінницькій та Одеській областях, вдень на Правобережжі, у Херсонській області та в Криму дощі, місцями сильні, в Карпатах дуже сильний мокрий сніг, на решті території без опадів.

Крім того, 13 жовтня в Україні, крім крайньої півночі, дощі, вночі місцями сильні, у західних областях з мокрим снігом. Очікується вітер південно-східний і східний, 7-12 м/с, в Україні, крім північних областей, пориви 15-20 м/с. Температура вночі 2-7 тепла, на півдні до 12.

"12 жовтня у Карпатах, 13 жовтня у західних та північних областях від 3 тепла до 2 морозу; вдень 7-12 тепла, на крайньому півдні країни до 17, 13 жовтня у західних, північних та центральних областях 3-8 тепла", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що синоптики Укргідрометцентру стверджують, що вже у четвер, 13 жовтня, очікуються нічні морози в Україні - перші восени 2016 року.