ua en ru

Синоптики попереджають про сильні дощі та грози в Україні 5 червня

Синоптики попереджають про сильні дощі та грози в Україні 5 червня Фото: в Україні очікуються дощі

Подекуди очікується сильний вітер, шквали та град

Синоптики попереджають про сильні дощі та грози в Україні сьогодні, 5 червня 2017 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"У найближчу годину і до кінця доби 5 червня у західних, північних та Вінницькій областях грози, місцями пориви вітру та шквали 15-20м/с, подекуди град; в Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівіцкій, Львівській, Хмельницькій та Тернопільській областях сильні дощі", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, у Києві сьогодні також очікується сильний вітер та шквали, в другій половині дня та ввечері у Києві очікуються грози.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за даними Укргідрометцентру, 5 червня у більшості районів Київської області передбачається висока (4 класу) пожежна небезпека. До 6 червня в західних, північних та Вінницькій областях переважно висока (4 класу), на решті території України (крім Херсонської та Запорізької областей) надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. У зв'язку з цим, ДСНС закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час перебування у лісах, парках, на відкритих територіях та не провокувати виникнення пожеж в екосистемах.