ua en ru

Синоптики попереджають про грози і пориви вітру в окремих областях України

Синоптики попереджають про грози і пориви вітру в окремих областях України Фото: гроза в Україні (facebook.com/MNS.GOV.UA)

Погіршення погодних умов очікується переважно на Західній Україні

Українські синоптики попереджають про грози, сильні дощі та пориви вітру в окремих областях України протягом суботи, 17 червня 2017 року. Про це з посиланням на дані Укргідрометцентру повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"17 червня в Україні грози, у Рівненській, Волинській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Закарпатській, Чернівецькій областях окремі пориви вітру 15-20 м/с, вночі у Житомирській, Рівненській, Волинській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Закарпатській, Чернівецькій, вдень й у Вінницькій та Одеській областях місцями сильний дощ", - йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим, за даними Укргідрометцентру, 17 - 18 червня, внаслідок дощів, очікується підвищення рівнів води, без негативних наслідків, над рiвнями води на 8:00 16 червня.

Зокрема на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.), Прута, Сірета- 0,3 - 1,5 м, річках басейну Прип'яті, річках Закарпаття - 0,2- 1,0 м (на малих водотоках можливий швидкоплинний підйом рiвнiв води на 0,2- 0,7м).

"У карпатському регіоні при сильних зливах можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку. 17 червня в нижній течії Боржави (річки Закарпаття) очiкується пiдйом рiвнiв води на 1,4-1,7 м над поточними рівнями, без негативних наслідків", - доповіли у відомстві.

Нагадаємо, погода на сьогодні: 17 червня 2017 року в Україні очікуються дощі з грозами, у Криму - мінлива хмарність, температура повітря вдень становитиме від +17 до +24, вночі - від +10 до +16.