ua en ru

Синод НЄЛЦУ обрав нового предстоятеля Церкви

В Одесі 21-23 жовтня 2013 на черговий Синод зібралися священнослужителі з усіх громад Німецької Євангелічної Лютеранської Церкви України (НЄЛЦУ).

Як повідомляє офіційний сайт НЄЛЦУ, в перший день Синоду був заслуханий звіт президента Синоду пастора Олександра Гросса, проект бюджету на 2014 рік і ревізійної комісії. Також Синод прийняв "Положення про служіння єпископа".

У залі центру св.Павла, окрім представників НЄЛЦУ, були присутні церковний радник Баварської ЄЛЦ Ульріх Цинклер і редактор друкованих видань Союзу ЄЛЦ Олена Дякіна.Учасники Синоду заслухали звіт єпископа Уланда Шпалінгер, який йде на спочинок. 22 жовтня відбулися вибори наступного предстоятеля Церкви. На голосуванні були присутні 51 з 54 представників громад НЄЛЦУ, які мають право голосу. За результатами голосування, пастор Сергій Машевський став новообраним главою НЄЛЦУ.

Була прийнята спільна резолюція про діяльність Синоду 2013. Новий єпископ звернувся до присутніх з вітальним словом та закликав до єдності. Своїм заступником він оголосив пастора Павла Шварца (НЄЛЦУ св.Вознесенія м.Харків).

Біографія: Машевський Сергій народився в 1975 р. в г.Павлодар КазРСР. Є громадянином Федеративної Республіки Німеччина. Одружений, батько двох дітей. Має світську і церковну освіту.

Світська освіта - вчитель російської мови та літератури, Павлодарський Державний Університет, філологічний факультет.

Церковне освіта - магістр мистецтв, Богословська семінарія "Конкордія" Форт - Уейн, США.

З 11.2009 до цього часу - пастор НЄЛЦ св.Катерини м.Дніпропетровську. Опікує громади НЄЛЦ в Бердянську, Запоріжжі.