ua en ru

Транснаціональна компанія отримала ліцензію на постачання газу в Україну

Транснаціональна компанія отримала ліцензію на постачання газу в Україну Фото: сінгапурська компанія отримала ліцензію на постачання газу в Україну (twitter.com-NaftogazUK)

Trafigura буде постачати природний газ в Україну

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) видала ліцензію на право здійснювати господарську діяльність з постачання природного газу в Україні транснаціональній компанії Trafigura. Відповідні рішення було прийнято сьогодні на черговому засіданні НКРЕКУ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочу привітати "Трафигура Юкрейн", як одного з найбільших світових трейдерів енергоресурсів з отриманням ліцензії і з можливістю здійснювати діяльність з постачання природного газу", - сказав глава НКРЭКУ Дмитро Вовк в ході засідання комісії.

Відзначимо, що компанія Trafigura була заснована в 1993 році. Займає 2-е місце в списку найбільших нафтових постачальників у світі і 1-е місце в списку найбільших постачальників металів.

Нагадаємо, 11 червня радник міністра енергетики Максим Белявський повідомляв, що норвезький газ почне надходити в Україну з 2022 року. За його словами, для того, щоб норвезький газ почав надходити в Україну, необхідно побудувати інтерконнектор між Україною і Польщею.