ua en ru

Симоненко фігурує в справі про "закони 16 січня", - джерело в ГПУ

За словами джерел у Генпрокуратурі України, лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко також є фігурантом справи 16 січня". Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Бойко, Клюєв, Симоненко! З речами на вихід".

Однак, зазначає автор статті, "у залі Печерського суду слідчий Генпрокуратури лідера КПУ навряд чи побачить, оскільки той перебуває за межами України".

Нагадаємо, в травні 2014 р. Мін'юст звернувся до ГПУ та СБУ з проханням розслідувати можливі злочини з боку керівництва КПУ.

Лідер КПУ Петро Симоненко у свою чергу назвав позов Мін'юсту про заборону КПУ "безграмотною політиканською підробкою".

"У позові не наводиться жодного переконливого факту, який би свідчив про те, що КПУ підтримувала сепаратизм як політична сила", - стверджує Симоненко.

Політик підкреслив, що більшість фактів, ніби містять заклики до порушення територіальної цілісності України - це тенденційний набір цитат з преси, які ніколи не з'являлися на офіційному сайті КПУ, ні у виступах керівників партії.

За результатами позачергових виборів Верховної Ради в жовтні 2014 р. очолювана Симоненко КПУ вперше за історію незалежної України не пройшла в парламент, набравши 3,86% голосів при прохідних 5%.