ua en ru

У Сімферополі затримали активіста за українську символіку

У Сімферополі вранці, 14 березня, затримали активіста Олександра Кравченка за українську символіку. Про це розповів сам активіст, передає "Крим.Реалії".

"Мене затримали у парку Шевченка. Туди я прийшов, щоб зустрітися з журналістами. Співробітники поліції і самооборони сказали мені, що у мене заборонені атрибути. З собою у мене була синьо-жовта стрічка", - розповів Кравченко.

Активіста відвезли в Центральний райвідділ поліції Сімферополя, зараз складають протокол, Кравченко очікує допиту, адвоката поки на місці немає.

Олександр Кравченко був одним із затриманих активістів акції пам'яті українського поета Тараса Шевченка 9 березня. Після цього, 12 березня, відбувся суд, на якому йому та ще двом активістам винесли покарання за використання української атрибутики - наявність жовто-синіх прапорів і стрічок на згаданій акції. Активістам судом призначено обов'язкові роботи тривалістю 40 годин кожному.

Нагадаємо, в Міністерстві закордонних справ України вважають безпідставним затримання двох громадян України в Криму в ході святкування 201-річчя Тараса Шевченка.