ua en ru

Сили, що захопили інспекторів ОБСЄ, очолюються Росією, - Яценюк

Сили, що захопили військових інспекторів ОБСЄ у Слов'янську, очолюються Росією.

Сили, що захопили військових інспекторів ОБСЄ у Слов'янську, очолюються Росією. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк (на фото) журналістам у Римі по завершенню зустрічі з Папою Римським Франциском в суботу, 26 квітня, повідомляє прес-служба Кабміну.

Яценюк підкреслив, що Росія не засудила ці дії.

"Це чіткий знак, що Росія підтримує цих бандитів і злочинців, які залякують мирне населення, стріляють в місцеве населення і солдатів та тероризують не тільки Україну, а й усю Європу - за допомогою сил, які очолюються Росією", - сказав Яценюк.

На його думку, захоплення військових інспекторів ОБСЄ у Слов'янську - "це ще один доказ, що так звані мирні протестувальники з російськими паспортами є реальними терористами".

"Це неприпустимо", - наголосив Яценюк.

"Вимагаємо від Російської Федерації виконувати її міжнародні зобов'язання і всі двосторонні та багатосторонні угоди, в тому числі й Женевські домовленості. Вимагаємо від Росії відкликати свої сили безпеки, не провокувати і не підтримувати очолюваних Росією терористів, які перебувають на території східної України. Ми вимагаємо від Росії залишити нас у спокої", - підкреслив Яценюк.

Нагадаємо, вчора терористи захопили в Слов'янську автобус з представниками ОБСЄ.