ua en ru

Сили АТО збили на Донбасі російський безпілотник

Сили АТО збили на Донбасі російський безпілотник Фото: безпілотник "Орлан-10" (upload.wikimedia.org)

Із початку перемир’я (23 грудня 2017 року) це вже третій збитий БПЛА типу "Орлан-10"

Українські військовослужбовці зафіксували в зоні антитерористичної операції черговий факт присутності російського озброєння на Донбасі: 14 січня 2018 року було збито розвідувальний безпілотник російського виробництва. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

"У районі проведення АТО підрозділом протиповітряної оборони було збито безпілотний літальний апарат російського виробництва типу "Орлан-10". Із початку перемир’я (23 грудня 2017 року) це вже третій збитий БПЛА цього типу", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що "Орлан-10" є складовою частиною комплексу повітряної розвідки, спостереження та моніторингу. Цей безпілотний літак-розвідник оснащено системою радіоелектронної боротьби, тепловізором, фото- й відеоапаратурою. Він здатний створювати карти місцевості в 3D й навіть керувати розвитком бою.

СИЛИ АТО ЗНИЩИЛИ ВОРОЖИЙ БПЛА Черговий факт присутності російського озброєння на Донбасі зафіксовано 14 січня. У район...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 14 січня 2018 р.

Крім того, в штабі АТО доповіли, що з початку доби, 14 січня 2018 року, й станом на 18:00 неділі вздовж лінії розмежування на Донбасі зафіксовано 4 обстріли позицій Збройних Сил України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за останній тиждень в зоні проведення антитерористичної операції було зафіксовано більше 10 польотів російських безпілотників.