ua en ru

Сили АТО збили на Донбасі ізраїльський безпілотник

Сили АТО збили на Донбасі ізраїльський безпілотник Фото: збили безпілотник над Донбасом 4 травня

Такі безпілотники Росія закупила у Ізраїлю близько п'яти років тому

Українські військові збили в зоні антитерористичної операції (АТО) на Донбасі безпілотний літальний апарат (БПЛА) ізраїльського виробництва. Про це повідомляє "9-й телеканал Ізраїлю".

Як повідомляється, безпілотник помітили 4 травня в секторі "Б", на захід від Донецька. Напередодні його уламки передали співробітникам підрозділу "Аэроразведка України". На всіх деталях збитого БПЛА знайшли фірмове маркування Israel Aerospace Industries ("Ха-Таасия ха-авирит ле-Ісраель").

За даними одного з командирів "Аэроразведки України", ізраїльтянина Натана Хазіна, у зазначеному безпілотник був встановлений компас четвертого покоління, в той час як остання його модифікація - восьма. За словами Хазіна, подібні безпілотники IAI Searcher моделі "Форпост" Росія закупила у Ізраїлю близько п'яти років тому.

"Росіянам тоді продали компоненти старого проекту, а вони вже самі збирали апарати на якомусь заводі", - зазначив командир, додавши, що це не перший випадок виявлення на Донбасі БПЛА ізраїльського виробництва.

Сили АТО збили на Донбасі ізраїльський безпілотник

(на фото: Натан Хазін)

Сили АТО збили на Донбасі ізраїльський безпілотник

(на фото: уламки ізраїльського безпілотника в зоні АТО на Донбасі)

Нагадаємо, напередодні в Держприкордонслужбі України відзначили активізацію повітряної розвідки противника на Донбасі.