ua en ru

Сили АТО провели успішні танкові бої з терористами, - Порошенко

Сили АТО провели успішні танкові бої з терористами, - Порошенко

Сили антитерористичної операції сьогодні знищили 3 танка бойовиків, 2 машини з боєприпасами, а також захопили ворожі БМП і БТР. Про це повідомив Президент України під час наради з головами силових відомств, за підсумками якого буде затверджено план подальших кроків з протидії терористам, передає прес-служба глави держави.

"Відбулися справжні танкові бої. Українські Збройні сили перемогли у цих боях", - заявив Порошенко.

За його словами, сили АТО захопили ворожі БТР і БМП, знищили 3 танки і 2 машини з боєприпасами противника. "Противник заплатив високу ціну за те, що авантюрно намагається нападати на наші Збройні сили", - підкреслив Президент.

"По всій лінії фронту ми міцно тримаємо позиції, незважаючи на те, що інтенсивність обстрілу в десять разів перевищувала те, що було до початку інтенсивної фази бойових дій", - зазначив він.

Президент повідомив, що за його дорученням вчора Секретар РНБО Олександр Турчинов відвідав зону бойових дій.

За підсумками сьогоднішнього бою Порошенко прийняв рішення нагородити орденами "За мужність" екіпажі танків Першої зведеної роти, Першої окремої танкової бригади, яка "продемонструвала надзвичайно високу мужність, героїзм і своїми діями зупинила танкову лавину супротивника". Президент особливо відзначив екіпаж під командуванням сержанта Триноги, солдата Сухоніна.

Глава держави повідомив, що також запропонував нагородити десантників-"кіборгів", які героїчно тримали оборону донецького аеропорту.

Нагадаємо, напередодні Порошенко заявив, що на Донбасі перебуває понад 9 тис. російських військових.

Збільшення числа російської військової техніки на Донеччині зафіксували і в НАТО.