ua en ru

Сили АТО запобігли підриву пасажирського автобуса в секторі "М", - оборона Маріуполя

Сили АТО запобігли підриву пасажирського автобуса в секторі "М", - оборона Маріуполя Фото: ситуація в зоні АТО

Бойовики планували масштабний теракт під Маріуполем

Сили антитерористичної операції (АТО) запобігли масштабному теракту в околицях н. п. Орловське під Маріуполем (Донецька область), бойовики планували вибух в пасажирському автобусі. Про це йдеться в повідомленні "Оборони Маріуполя".

"Військовослужбовцями сектора був відвернений теракт. В околицях н. п. Орловське була виявлена закладка, яка представляла з себе мішок, який лежав у купі каміння. Закладка складалася з 4 кг тротилу, термобаричному боєприпасу (який не виробляється і не застосовується на території України) та електродетонатора. За даними розвідки противник планував застосувати вибуховий пристрій для теракту на трасі проти пасажирського автобуса", - йдеться в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що потужність вибуху, який планували бойовики, була б величезною.

"При вибуху мішка поряд з пасажирським автобусом типу "Ікарус" людей у салоні можна було б пізнати тільки за допомогою ДНК-експертизи і то з великими труднощами. Примітно, що на мішку, в якому була укомплектована вибухівка, була наклейка "Допомога Новоросії", - повідомили в штабі.

Також розвідники ВСУ в околицях Гнутово виявили мінне поле противника. Відзначається, що поряд з протитанковими, були закладені протипіхотні міни, які заборонені міжнародними конвенціями.

БРИФИНГ КРИЗИСНОГО ЦЕНТРА «ОБОРОНА МАРИУПОЛЯ» 14.09.15Минувшие сутки в пределах сектора «М» прошли спокойно. Обстрелов...

Posted by Оборона Мариуполя on 14 сентября 2015 г.

Нагадаємо, 13 січня бойовики обстріляли український блокпост під Волновахою Донецької області, де в цей час перебував пасажирський автобус. В результаті обстрілу загинуло понад десять пасажирів, майже 20 отримали поранення.