ua en ru

Сили АТО отримали 20 нових бронеавтомобілів "Спартан", - Генштаб

Сили АТО отримали 20 нових бронеавтомобілів "Спартан", - Генштаб

Сили антитерористичної операції на Донбасі отримали 20 нових броньованих автомобілів "Спартан". Про це в ході брифінгу заявив офіцер прес-служби Генерального штабу України Олексій Мазепа, передає кореспондент РБК-Україна.

"За минулий тиждень українські військові частини і підрозділи, які залучені до виконання завдань у зоні АТО, отримали 20 нових бронеавтомобілів "Спартан", 50 одиниць навігаційної апаратури для спеціальних військ і 6 пристроїв для визначення типу вибухових речовин", - заявив Мазепа.

У той же час, за його словами, у війська продовжує надходити відновлене озброєння і військова техніка.

"Тільки за минулий тиждень ремонтно-відновлювальні бригади ЗСУ та держпідприємства відремонтували 186 одиниць озброєння і військової техніки. У тому числі 11 танків Т-64, 1 самохідну гаубицю 2-З-1 "Гвоздика", 1 самохідну гаубицю 2-З-19 "МСТА-С", 1 протитанкову гармату МТ-12 Рапіра, 5 бойових машин піхоти БМП-1, 11 бойових машин піхоти БМП-2, 3 бронетранспортери БТР-80 і 5 броньованих розвідувально-дозорних машин", - розповів Мазепа.

Крім того, за словами спікера, до строю повернулися 147 одиниць автомобільної техніки.

"Всього з початку проведення АТО для ЗСУ відновлено та відремонтовано 20 тис. 486 одиниць озброєння і військової техніки. З них 19 тис. 308 одиниць відремонтовано і відновлено ремонтно-відновлювальними бригадами військових частин, іншу техніку - спеціалізованими бригадами держпідприємств", - повідомив Мазепа.

Нагадаємо, раніше Нацгвардія отримала на озброєння нові бронемашини "Шрек".