ua en ru

Сили АТО відвели важке озброєння на Донбасі за міжнародними правилами, - штаб

Сили АТО відвели важке озброєння на Донбасі за міжнародними правилами, - штаб

Сили антитерористичної операції на Донбасі провели чотири етапи відведення важкого озброєння під наглядом міжнародної місії ОБСЄ з дотриманням всіх правил. Про це в ході брифінгу заявив спікер АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"ЗСУ та інші силові формування, які мають на озброєнні таку техніку, калібром більше 100мм, вже провели 4 етапи відведення цих озброєнь на відповідні ділянки під наглядом міжнародної місії ОБСЄ, у присутності українських та іноземних журналістів", - повідомив Лисенко.

За словами спікера, відвід важкого озброєння українською стороною пройшов прозоро, за всіма канонами і за всіма правилами. Він також зазначив, що всі бажаючі могли побачити, як формується, куди відводиться і де знаходиться дана техніка.

"З боку бойовиків ми спостерігаємо тільки зведення озброєнь на більш конкретних напрямках, туди, де вони тримають ці озброєння, боєприпаси і живу силу", - додав Лисенко.

Також він зазначив, що українські розвідники фіксували відведення важкого озброєння бойовиками, але "вони не відводилися на відстань, яке було зазначено в мінських домовленостях, а трохи вглиб, щоб не було видно візуально, що воно там знаходиться".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сили АТО повністю відвели важкі озброєння.