ua en ru

Сили АТО завдали ряд ударів по бойовиках в районі Станиці Луганської, Горлівки і Пісків, - ІС

Сили антитерористичної операції завдали ряд ударів по бойовиках в районі Станиці Луганської, Горлівки та Авдіївки та інших населених пунктів, в результаті чого вдалося зупинити атаки бойовиків по цих напрямках і знищити військову техніку противника. Про це повідомив сьогодні народний депутат комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук в Facebook.

"З метою зриву наступальних дій противника на ділянці в районі н. п. Станиця Луганська артилерійська група ЗС України завдала попередній вогневий удар по району зосередження ротної тактичної групи російських військ, а також по укріплень терористів в районі н. п. Миколаївка", - написав Тимчук.

Також він розповів, що 23-24 січня підрозділу російсько-терористичних військ намагалися витіснити українські війська в районі н. п. Піски. "Силами в кілька груп піхоти загальною чисельністю 350-400 бойовиків, до 25 одиниць бронетехніки, і за підтримки ствольної і реактивної артилерії, противник послідовно атакував позиції українських військ відразу на декількох ділянках. Отримавши гідну відсіч і понісши відчутні втрати, російський війська змушені були відступити на вихідний рубіж", - зазначив він.

У боях між Авдіївка та Досвідченим українські військові захопили танк Т-64БВ і БМП-2, знищили ще один танк і "Урал", бойовики відступили до Горлівці

В результаті зіткнень в районах на захід і північний захід від Горлівки знищені, принаймні, 3 одиниці артилерії бойовиків.

При цьому Тимчук додав, що в районі Дебальцеве українські війська ведуть боротьбу з артилерією бойовиків, які протягом останніх 3-х діб обстрілюють позиції сил АТО і саме місто. "Всього за Дебальцевскому плацдармові ведуть вогонь близько 40 артзнарядь і РСЗВ на ділянці від Первомайська до Чорнухине та близько 15-20 одиниць ствольної і реактивної артилерії з району Макіївки і схід Єнакієве", - написав Тимчук.

Нагадаємо, за словами Тимчука, бойовики проводять масштабну перегрупування після невдалих наступів на Донбасі.

Вчора, в штабі повідомляли, що сили АТО ліквідували 30 бойовиків в районі Миколаївки.