ua en ru

Сили АТО готові повернути танки на передову у разі необхідності

Сили АТО готові повернути танки на передову у разі необхідності Фото: відвід танків ЗСУ

Відвід танків був спланований так, щоб у разі відновлення боїв їх можна було швидко повернути

Сили антитерористичної операції (АТО) готові в разі необхідності повернути на передову танки, відведені від лінії розмежування відповідно з мінськими домовленостями. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

"Процес відведення проходив у взаємодії з підрозділами Військової служби правопорядку ЗС України, було організовано медичне та технічне супроводження. Незважаючи на це, відвід танків був спланований таким чином, щоб у разі необхідності вони дуже швидко повернулися на передову", - йдеться в повідомленні.

У Міноборони зазначили, що українські військовослужбовці на Донецькому напрямку завершили перший етап фактичного відведення військової техніки та озброєння на відстань не менше 15 км від лінії розмежування. Зокрема, протягом доби були відведені танки.

Сили АТО готові повернути танки на передову у разі необхідності

Фото: відвід танків на Донбасі

"Як відзначають самі танкісти такого розвитку подій вони не дуже раді і залишають передові позиції неохоче. Але всі українці вже хочуть миру, і захисники України як військові люди готові виконати будь-який наказ. У тому числі - в разі порушення російсько-терористичними угрупованнями домовленостей - блискавично повернутися назад і дати гідну відсіч ворогові", - повідомляє прес-служба оборонного відомства.

Нагадаємо, вчора, 22 жовтня, сили АТО завершили відведення танків від лінії зіткнення по всіх напрямках на Донбасі.

При цьому вчора бойовики вперше за кілька днів відновили обстріл українських військових.