ua en ru

Сили АТО готові стримати бойовиків у разі активного наступу, - АПУ

Сили АТО готові стримати бойовиків у разі активного наступу, - АПУ Фото: Андрій Лисенко

Тим не менш, танки бойовиків на Донбасі становлять реальну загрозу

Сили антитерористичної операції (АТО) готові стримати бойовиків у разі, якщо ті почнуть активні наступальні дії. Про це в ході брифінгу заявив речник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Повинен зазначити, що на території Луганської області, і зокрема р. Луганськ, створено близько трьох потужних тилових баз забезпечення, де зберігається і бронетехніка ворога. Також р. Донецьк має багато військової техніки, її ховають у житлових кварталах на промислових базах, ангарах і т. д., тому дуже складно підрахувати кожну одиницю, але ми приблизна кількість розуміємо. І, враховуючи ту розвідувальну інформацію, яку ми отримуємо кожні добу, у нас достатньо сил і засобів, щоб стримати ворога в разі його активних наступальних дій", - заявив Лисенко.

Він зазначив, що точну кількість танків бойовиків поки невідомо.

"Точна кількість танків ворога, які зараз знаходяться на Донбасі, поки невідомо, але це велика кількість і воно становить реальну загрозу. Тим не менш, у нас є озброєння і люди, які навчені знищувати броньовані цілі ворога", - підкреслив представник АПУ.

Нагадаємо, ситуація в зоні проведення АТО на вихідних залишалася напруженою.